Ökumenikus imaóra a veszprémi Regina Mundi-templomban

A Krisztus-hívők egységéért meghirdetett imahét negyedik napján, január 24-én a Regina Mundi-templomban gyűltek össze a különböző felekezetek képviselői.

Részletek

A reformáció távlatai az egyházak jövőképében

Celldömölk – Az egyház pozitív jövője az, ha a lutheri tanítást figyelembe véve a személyes megszólításra és a Szentírásra támaszkodik – így foglalható össze az Útközben a reformáció sorozat első fórumbeszélgetésének üzenete.

Részletek

Közös imaalkalmak Nyugat-Magyarországon is

2018-ban a keresztények egységéért meghirdetett ökumenikus imahét január 21. és 28. között kerül megrendezésre. Az imahét elmélkedéseit a karibi keresztény testvérek állították össze, amelynek központi igéje így hangzik: „Jobbod, Uram, dicső az erőtől…” / „Uram, a jobbod kitűnik erejével…” (2Móz/Kiv 15,6)

Részletek

Kulcshordozók Kettős lelkészavatás Kaposváron

Egyazon gyülekezetbe, ifjúsági közösségbe jár, sőt ugyanabban az esztendőben konfirmált a két fiatal, akik 2017. július 15-én együtt léptek a lelkészi pályára a kaposvári evangélikus templomban. A családias légkörű ünnepségen Hegedüs Gábort és Réth Katalint egykori konfirmáló lelkészük, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke, Szemerei János indította el a szolgálat útján.

Részletek

Legyünk érzékenyek a másik ember iránt

„Legyünk érzékenyek a másik ember iránt” – mondta Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke az ökumenikus imahét nyitóalkalmán a veszprémi Szent Mihály-székesegyházban.

Részletek

Rekord számú versenyző vett részt a Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyen

A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola idén is megszervezte a Gazdag Erzsi vers- és mesemondó versenyt, melyen ezúttal rekord számú kisgyermek mutatta meg tehetségét.

Részletek