Húsvéthajnali istentisztelet Kőszegen: keresztelés és kilenc felnőtt konfirmációja

Idén különösen áldott alkalom volt a húsvéthajnali ünnepi istentisztelet Kőszegen: egy gyermek és két felnőtt keresztelőjével, kilenc felnőtt konfirmációjával, a húsvéti fény továbbadásával, keresztelői emlékeztetővel, személyes áldással a keresztelőkútnál és úrvacsoravétellel, melyben Zsóri-Ments Orsolya iskolalelkész és dr. Varga Gyöngyi lelkésznő is segítették gyülekezetünk lelkipásztorait, Baranyay Csabát és Baranyayné Rohn Erzsébetet.

Részletek

Nagyszülők napja volt a Berzsenyi Dániel evangélikus líceumban


Sopron – 2018. március 14-én rendezték meg a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium sikeres családpályázatának részeként a Nagyszülők napja című programot az iskola dísztermében.
Részletek

Evangélikus óvodák szakmai napja a várpalotai Thury-várban

Az Evangélikus Pedagógiai Intézet immár hatodik alkalommal rendezett óvodai szakmai napot. Az eseménynek ezúttal a várpalotai Thury-vár adott otthont, ahol többek között bemutatkozott a házigazda, a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda is.

Részletek

Elmélyülni a hitben 13 felnőtt készül konfirmálni Kaposváron

Évek óta megszokott már gyülekezetünkben, hogy a pünkösdünnepi gyermekkonfirmáció után, pünkösdhétfőn felnőttek is a konfirmáció megerősítő lépésére vállalkoznak. Nagy öröm azonban, hogy idén nemcsak ketten-hárman, hanem tizenhárman szánták el magukat arra, hogy részt vegyenek a több hónapon át tartó felnőttoktatásban, és így hitben is a gyülekezet felnőtt tagjaivá váljanak.

Részletek

Artikuláris gyülekezetek találkozója volt Celldömölkön

A reformáció 500 éves évfordulója kapcsán született az ötlet, hogy a nyugati határszél négy artikuláris gyülekezete (Nemescsó, Nemeskér, Vadosfa és Celldömölk) közösen ünnepeljen. Az ünnepégsorozat túlmutat az évfordulón, hiszen két évig tart: félévente tartunk egy-egy közös alkalmat, amikor a négy gyülekezet tagjai találkozhatnak.

Részletek

Evangélikusok a szabadságharcban

Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese szerint március 15-e a legszebb nemzeti ünnepünk, melyben egyaránt megjelenik a mindenkori szabadság iránti vágyunk és a hazafias elkötelezettség.

Részletek

Fontos üzenetet közvetítünk! Passiókörúton az őrimagyarósdi fiatalok

Az Őrimagyarósdi Evangélikus Egyházközség ifjúsága az idei nagyhéten harmadik alkalommal indult passiókörútra. Virágvasárnaptól húsvétvasárnapig hat helyszínen jelenítik meg Krisztus földi életének utolsó fejezetét. A Vas megye gyülekezeteiben előadott passiójáték Péter apostol szemszögéből kíséri végig a nagyhét eseményeit.

Részletek

Bibliaiskolát indítottak szülőknek Pápán


Pápa – Az ismeretek átadása mellett a hitébresztés is fontos célja a szülői bibliaiskolának, melyet tavaly ősszel indított Szücs Gábor, a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola vezetője.
Részletek

Rendhagyó passiót adtak elő a sikátori evangélikus templomban

2018. március 25-én a sikátori evangélikus templomban Szakos Csaba evangélikus lelkész áhítata után egy egészen különleges, mozgásukban korlátozott fiatalok által előadott passiójátékot tekinthetett meg a virágvasárnapi gyülekezet.

Részletek