„Te kövess engem!” Lelkésziktatás Harkán

Kettős ünnepet ültek 2020. október 24-én a harkai evangélikusok. Megválasztott lelkészük, Kadlecsik Zoltán beiktatására a megszépült templomfalak között kerülhetett sor. Az ünnepi eseményen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke prédikált. A liturgiában Kadlecsik Zoltán mellett Ihász Beatrix, a soproni egyházmegye esperese működött közre.

Részletek

Útközben a reformáció - helyesbítés

Az Útközben a reformáció címmel tartott fórumbeszélgetés sorozatot összefoglaló kiadványban, egy technikai probléma miatt, az oroszlányi beszélgetés néhány részlete tévesen jelent meg. Az alábbiakban közzétesszük a helyes szöveget, egyben a hibáért elnézést kérünk.
Szücs Péter Pál
a sorozat szervezője

DSC 0337

Részletek

Új vezető a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ élén

A Magyarországi Evangélikus Egyház országos presbitériuma 2020. szeptember 24-én a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetői feladatainak ellátására Szabó Miklóst választotta meg. Az új intézményvezető 2020. október 1-től látja el a feladatait.

 

 

Megemlékezés Felpécen

"Nem hiábavalóság az életünk, ha Isten igéjéhez igazítjuk a lépteinket, ha az élet végső forrására irányítjuk a figyelmünket."

1

Részletek

Húsvéti Istentisztelet - Video

Szemerei János püspök húsvéti szolgálata a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület székházának kápolnájából.

Megtekinthető a képre kattintva, illetve a Győri Evangélius Egyházközség youtube csatornáján.

nek al

Felhívás! - Keresztény értékrendű vezető és szakközgazdász képzés

1

Részletek