Vlogger evangélikus lelkészházaspár szerepelt a Duna Televízió Család-Barát magazinjában

Pongráczné Győri Boglárka és Máté Pongrácz kaposvári evangélikus lelkészházaspár volt 2021. február 11-én a Duna Televízió Család-Barát magazin műsorának vendége, ahol beszélgettek többek között a megismerkedésük történetéről, a házasságukról, a lelkészi munkájukról és a vloggerkedésről is.

 
Részletek

Online szavazott a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület közgyűlése

Mivel a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület 2020. november 13-ára tervezett közgyűlését a járványhelyzetre vonatkozó korlátozások miatt nem lehetett személyes részvétellel megtartani, a kerület elnöksége úgy döntött, hogy távszavazást kezdeményez a napirenden szereplő halaszthatatlan ügyekről.
 

 

Részletek

A licista Horváth Boldizsár különdíjat érdemelt a Bolyai pályázaton

Lezárult az Emmi Köznevelésért Felelős Államtitkársága által 2020-ban kiírt X. Ifjúsági Bolyai Pályázat, melyen dr. Zsuppán Sándor tanítványa, Horváth Boldizsár különdíjat érdemelt.

Részletek

Új lelkésze van a komáromi evangélikus közösségnek

Komárom – Új lelkésze van a komáromi evangélikus gyülekezetnek. Nagy Gábor Komárom mellett Súron lát el szolgálatot. Megbízatása egy évre szól.
 

 

 
Részletek

Kicserélik a tetőt és új színt is kap a Kuzma-ház Kőszegen

A Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium újabb épülete szépül meg néhány hónapon belül. A Kuzma-ház felújítása már elkezdődött, a részletekről Mesterházy Balázs igazgatót kérdeztük.

Részletek

Valljuk meg felekezeti hovatartozásunkat

A reformáció hónapjában indult el a Magyarországi Evangélikus Egyház kampánya, amely arra hívja fel az evangélikus testvérek és az egyházunkhoz vékonyabb szállal kötődők figyelmét egyaránt, hogy a jövő évi magyarországi népszámláláskor ne feledkezzünk meg felekezeti hovatartozásunk megjelöléséről. Bátran valljuk meg, ne szégyelljük kimondani: „Evangélikus vagyok.” Ugyanakkor a reformáció üzenetét továbbvíve rokonainkat, barátainkat se féljünk megkérdezni: „És te?” A közelgő népszámlálással kapcsolatban is kérdeztük egyházunk püspökeit.
 

 
Részletek

Illusztris vendég járt a Hunyadiban

A soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola vendége volt Fegyverneky Zsófia, a magyar kosárlabdasport kiemelkedő alakja, a Sopron Basket csapatkapitánya.

 
Részletek

„Te kövess engem!” Lelkésziktatás Harkán

Kettős ünnepet ültek 2020. október 24-én a harkai evangélikusok. Megválasztott lelkészük, Kadlecsik Zoltán beiktatására a megszépült templomfalak között kerülhetett sor. Az ünnepi eseményen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke prédikált. A liturgiában Kadlecsik Zoltán mellett Ihász Beatrix, a soproni egyházmegye esperese működött közre.

Részletek

Csepregi megemlékezésünk a Duna TV-ben

 

Közös istentisztelettel emlékeztek a csepregi vérengzésre – VIDEÓK! FOTÓK!

 

 

Részletek

Új vezető a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ élén

A Magyarországi Evangélikus Egyház országos presbitériuma 2020. szeptember 24-én a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetői feladatainak ellátására Szabó Miklóst választotta meg. Az új intézményvezető 2020. október 1-től látja el a feladatait.

 

 

„Nem emberi igyekezet, hanem ajándék” Imaóra a Krisztus-hívők egységéért Szombathelyen

Az ökumenikus imahéten a Szombathelyi Egyházmegye több településén is összegyűlnek a katolikus, református, evangélikus és baptista testvérek, hogy hitet tegyenek Krisztus és a keresztények egysége mellett. 2021. január 20-án a szombathelyi székesegyházban tartottak közös imaórát – püspökeik vezetésével.

Részletek

Húsvéti Istentisztelet - Video

Szemerei János püspök húsvéti szolgálata a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület székházának kápolnájából.

Megtekinthető a képre kattintva, illetve a Győri Evangélius Egyházközség youtube csatornáján.

nek al

Csepreg 400 A templomba menekültek az erőszak elől

Sági Ferenc csepregi helytörténész legfrissebb kutatási eredményei pár évvel ezelőtt jelentek meg a Vaol.hu oldalán. Összeállításunkat ez alapján készítettük.

csepreg20200104

Részletek

Útközben a reformáció - helyesbítés

Az Útközben a reformáció címmel tartott fórumbeszélgetés sorozatot összefoglaló kiadványban, egy technikai probléma miatt, az oroszlányi beszélgetés néhány részlete tévesen jelent meg. Az alábbiakban közzétesszük a helyes szöveget, egyben a hibáért elnézést kérünk.
Szücs Péter Pál
a sorozat szervezője

DSC 0337

Részletek

Az indulás évei

Húsz éve született újjá a Dunántúli Egyházkerület – Személyes emlékezés az indulás éveire

zszl

Részletek

Megemlékezés Felpécen

"Nem hiábavalóság az életünk, ha Isten igéjéhez igazítjuk a lépteinket, ha az élet végső forrására irányítjuk a figyelmünket."

1

Részletek

Felújítják a veszprémi evangélikus templomot

A veszprémi templom a 18. század végétől jelenti az evangélikus gyülekezet otthonát. A műemléki védettséget élvező épület belső megújítása, a falak restaurálása az 1975-ben történt átalakítás óta mostanáig váratott magára.

veszprmi templom

Részletek

Felhívás! - Keresztény értékrendű vezető és szakközgazdász képzés

1

Részletek