Kategória: Slider

Az örökség súlya és áldása

Megújult a győrszemerei templom

image

A magyar templomfelújítási program keretében elvégezték az evangélikus templom külső felújítását Győrszemerén.

2023 09 17 gyorszemere halaado istentisztelet foto adami maria 12

A szeptember 17-én tartott hálaadó istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke szolgált igehirdetéssel. A liturgiában Karsay Lajos, a Győrújbarát–Tényő–Győrszemere Társult Egyházközség lelkésze mellett Vladika Zsófia, a Győr-​Mosoni Egyházmegye espereshelyettese közreműködött.

Igehirdetése elején Szemerei János megemlékezett a Győrszemerén élő templomépítő Matkovich Pálról, aki az egyházkerület leghosszabb ideig tisztséget viselő felügyelője volt 1781 és 1823 között. Az ilyen örökségnek súlya van, de áldása is – emelte ki 1Kir 8,29 alapján tartott prédikációjában a püspök. „Az örökségünk reménység forrása és kapaszkodó lehet, amely a jövő, az örökkévalóság felé fordítja a figyelmünket” – mutatott rá.

2023 09 17 gyorszemere halaado istentisztelet foto adami maria 14

Az istentiszteletet követő közgyűlés a hittanos diákok szavalatával kezdődött, majd Karsay Lajos beszámolt a felújítás folyamatáról. Köszöntőjében elhangzott, hogy a csaknem tizenötmillió forintos állami támogatásból és a közösség önerejéből megvalósulhatott az épület vízelvezetése, a külső falak és a torony vakolatának helyreállítása és színezése, valamint a toronysisak javítása és festése. Ezt követően Horváth Gyula helyi polgármester, Vladika Zsófia, Rátz András, a társult egyházközség felügyelője, egyházkerületi másodfelügyelő és Szemerei János püspök fejezte ki jókívánságait a gyülekezetnek.

Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult a római katolikus közösségi ház mellett felállított sátrak alatt.