Kilencvenöt éves a sobori templom

Megújult tornyot és tetőszerkezetet kapott ajándékba

2023 09 17 sobori evangelikus templom foto adami maria 15

A Bethlen Gábor Alapból nyert tizenötmillió forintos támogatás segítségével megújulhatott a Rábaszentandrási Evangélikus Egyházközséghez tartozó sobori leánygyülekezet templomának tornya és tetőszerkezete.

2023 09 17 sobori evangelikus templom foto adami maria 18

A renoválásért szeptember 17-én úrvacsorás istentisztelet keretében adtak hálát. Az alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét, aki a találkozás és a lelki felüdülés helyének nevezte a templomot a naini ifjú története (Lk 7,11–17) alapján tartott prédikációjában. A templomtoronyra erősített átjátszóantennára utalva emlékeztett: „A hatótávolság még sokkal följebb ér, az élő Istennel való kapcsolat átélésére, erősítésére használhatjuk ezt a templomot!”

2023 09 17 sobori evangelikus templom foto adami maria 08

Az istentisztelet végén Varga Tamás lelkész beszámolt az elvégzett munkálatokról, köszönetét kifejezve, hogy az állami támogatás mellett az egyházkerülettől, a soproni egyházmegyétől és a helyi önkormányzattól is kaptak hozzá segítséget, valamint a hívek adományai is hozzájárultak a felújítás befejezéséhez, melynek összköltsége mintegy tizennyolcmillió forint volt.

Az ünnepség a faluházban tartott fogadással zárult.