Kis közösség nagy összefogással

Szepetneken hálát adtak a fejlesztésekért

image

Az energiahatékonyság fejlesztése érdekében új nyílászárókat kapott a Nagykanizsa és Környéke Társult Evangélikus Egyházközséghez tartozó szepetneki társegyház gyülekezeti háza. A Gusztáv Adolf Segélyszervezet segítségével pedig a templomot körülvevő, negyvenhét méter hosszú kerítést is sikerült megjavítani. Mindezért szeptember 15-én adtak hálát istentisztelet keretében, melyen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét.

2023 09 15 szepetnek foto adami maria 01

Az ünnepség a Királyi Kórus, a Királyi Pál Német Nemzetiségi Egyesület énekkara műsorával kezdődött. Majd Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő mondott köszöntőt.

Isten csodáinak és gondviselésének felfedezésére hívta fel a jelenlévők figyelmét Szemerei János a meghívón szereplő Zsolt 127,1 alapján tartott prédikációjában. „Maga Isten adott lehetőségeket ennek a kis gyülekezetnek, mert neki fontos ez a közösség a hagyományaival, emlékeivel és – hisszük – a jövőjével is” – fogalmazott a püspök.

2023 09 15 szepetnek foto adami maria 13

Az istentiszteletet követően felléptek a Királyi Pál Általános Iskola német tagozatos diákjai. A programot Martin Gölles karnagy, zenetanár, zeneszerző, a szepetneki gyülekezet kántora zongorakoncertje zárta. Unger Ilona, a Zala Vármegyei Német Önkormányzat és a Szepetneki Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke végül a gyermekeket a pajtában tartott kézművesjátszóházba, a felnőtteket pedig a gyülekezeti házban rendezett szeretetvendégségre invitálta.

2023 09 15 szepetnek foto adami maria 18