„A csűr összegyűjt”

Vadonatúj, faszerkezetes közösségi teret adtak át a Veszprém vármegyei Takácsiban. Az önállóvá válásának nyolcvanötödik évfordulóját ünneplő helyi evangélikus egyházközség istentisztelet keretében adott hálát április 23-án a gyülekezeti ház felújításáért és bővítéséért.

image

Az eseményen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét, és kért áldást az épületre és a közösségre. A liturgiában Polgárdi Sándor, a Veszprémi Egyházmegye esperese és Polgárdi-Németh Katalin helyi lelkész szolgált.

Isten tágas térre vezetett bennünket – mondta Szemerei János Zsolt 118,5 alapján tartott prédikációjában. „Jézus a feltámadásával rést nyitott az örökkévalóságba, hogy nekünk is esélyünk legyen. Ennek a tágas térnek a reményével élhetünk” – fogalmazott a püspök.

Az elvégzett munkálatokról Polgárdi-Németh Katalin számolt be. Elmondta, hogy saját forrásuk mellett 16 millió forintos támogatást kaptak a gyülekezeti ház felújítására, 25 milliót pedig a közösségi tér létrehozására a Magyar falu program jóvoltából. Ezután Boros Botond, az önállósult egyházközség első lelkészének, Boros Lajosnak a fia köszöntötte a jelenlévőket, Polgárdi Sándor és Bálintné Sári Judit egyházmegyei felügyelő pedig átadta az egyházmegye ajándékát a gyülekezet vezetőségének.

Az istentisztelet zárásaként a résztvevők átvonultak a gyülekezeti ház udvarára, ahol Szemerei János püspök megáldotta az új épületrészt, majd – Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Vajda György helyi polgármester közreműködésével – átvágta a szalagot. Az átadás után Kovács Zoltán és Vajda György is jókívánságait fejezte ki a közösségnek. Polgárdi Sándor esperes a köszöntőjében azt a reményét fejezte ki, hogy a küllemében pajtához hasonlító tér olyan „csűr” lesz, amely összegyűjti az embereket Isten közelében.

Az ünnepség az új épületrészben tartott szeretetvendégséggel ért véget.