Tiszta víz áradjon

Négy pályázatot nyert el a közelmúltban a Győr-Moson-Sopron vármegyei Lébény evangélikus egyházközsége; mindezek lehetővé tették templomának külső renoválását, a gyülekezeti ház külső és belső felújítását, valamint a temető infrastrukturális fejlesztését is. Az elvégzett munkáért április 23-án adtak hálát ünnepi istentisztelet keretében, melyen Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét.

image

 

A liturgiában Lázárné Tóth Szilvia helyi lelkész mellett Vladika Zsófia, a Győr-Mosoni Egyházmegye espereshelyettese működött közre. Énekkel szolgált a gyülekezet Baglyok nevű zenekara.

Isten beszéde olyan, mint pusztában a forrásvíz: élővé tudja tenni az emberi lelkeket – hangsúlyozta Ez 47,1–12 alapján tartott prédikációjában Szemerei János. A püspök ezután arról beszélt, hogy ennek az üzenetnek a továbbadása ránk van bízva. „A hit nem magánügy, amit be kellene zárni a közösségi tereinkbe. A hit a legszemélyesebb közügy. A jó hírrel, amit Isten megismertetett velünk, tartozunk másoknak” – fogalmazott.

Az istentisztelethez kapcsolódó közgyűlésen Lázárné Tóth Szilvia és Benedek Zsolt felügyelő vetített képek segítségével ismertették a befejezett munkálatokat. Beszámolójukban elhangzott: a templom külső helyreállítására 13,2 millió forintot, a temető rendbetételére két alkalommal is 4,9 millió forintot, a közösségi terek fejlesztésére pedig 24,9 millió forintot kaptak a Magyar falu program keretében. Emellett az egyházmegye is támogatta a gyülekezeti ház felújítását.

Lázárné Tóth Szilvia köszönetet mondott mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak a pályázatok lebonyolításához az elmúlt két és fél évben. Ezután jókívánságait adta át a közösségnek Vladika Zsófia espereshelyettes, Kiss Miklós nyugalmazott esperes, Kovács Gábor, Lébény város polgármestere, Nátz Zsolt, az egyházközség előző felügyelője, valamint Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron vármegye főispánja.

Végül a jelenlévők átvonultak a templom udvarára, ahol Szemerei János püspök Isten áldását kérte a megújult épületekre és a bennük élő közösségre.