Megvan a pénz a korszerűsítésekre

Lassanként nekiláthatnak a szakemberek a munkálatoknak, a csornai evangélikus közösség ugyanis forrást nyert a gyülekezeti terem és templom energetikai rendszerének felújítására.

image

 

 

Koncerttel egybekötött gyűjtést szervezett nemrégiben a csornai evangélikus közösség, s aki szeretett volna, ezenfelül is adományozhatott. 

Napjainkban egyre na­gyobb jelentőséggel bírnak a közösségek, a valahova tartozás érzése, a segítő kéz, a baráti mosoly, egy jó szó. A csornai evangélikus egyházközség mindig támogató, összetartó közösség volt, és templomunk rendszeresen helyt adott rendezvényeknek, eseményeknek korosztálytól függetlenül. Ehhez azonban megfelelő körülményeket, alkalmas légkört kell nyújtanunk  – nyilatkozta korábban Tóth Attila, a gyülekezet felügyelője. Az első lépés az önerő összegyűjtése volt, össze is jött a mintegy 2 millió forint. Nemrég pedig jó hírt kaptak, közel 8,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek energetikai, azaz fűtés-korszerűsítésre, de az adományokból a gyülekezeti terem és környezete is megújulhat. A felajánlásokat továbbra is szívesen fogadják, hogy minél szélesebb körű lehessen az újítás. 

A terem egyébként 1943-ban épült a templomhoz, eredetileg iskolaként funkcionált. Az ablakokat ugyan kicserélték korábban, azonban az épület leromlott állapota miatt időszerűvé vált a korszerűsítés. Az összeg tehát rendelkezésre áll, hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok.