Krisztus alapjára építve

Új gyülekezeti ház Öttevényben

 

20221008 Otteveny gyulekezetei haz megaldasa foto Adami Maria 2

Arról a Krisztusról tanúskodunk, akinek az alapjára épült az egyház – hangsúlyozta a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület lelkészi vezetője a meghívón is szereplő Ef 2,20–22 alapján tartott igehirdetésében. „Benne rejlik Isten ajándékának lehetősége, benne Isten minket is szeretne megszólítani, a vele való közösségbe bevonni” – fogalmazott Szemerei János.


Az alkalomhoz kapcsolódó közgyűlésen Csorba János beszámolt a kivitelezési munkálatokról. Elmondta, hogy az elnyert mintegy harmincmillió forintos támogatásból a lebontott sekrestye helyén alakították ki az új közösségi teret, melyhez akadálymentes vizesblokk is tartozik. Elvégezték továbbá a templomudvar térkövezését, kocsibeállót és kerékpártárolót alakítottak ki. Köszönetet mondva a támogatóknak, kiemelte Németh Józsefné Ellát, a leányegyház gondnokát.

20221008 Otteveny gyulekezetei haz megaldasa foto Adami Maria 7

 

Ezt követően Bider Zsolt helyi polgármester és Szemerei János kifejezték jókívánságaikat a közösségnek, majd a jelenlévők átvonultak a gyülekezeti ház elé, ahol – a kulcsok átadását követően – a püspök Isten áldását kérte az új épületre és a benne összegyűlő gyülekezetre.

Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.