Ahol rendet és békességet lehet találni

A felújított gyülekezeti házért és parókiáért adtak hálát Iharosberényben

20220917 Iharosbereny felujitas utani halaadas foto Adami Maria 2

A borongós idő ellenére ragyogó ünnepe volt az iharosberényi evangélikusoknak szeptember 17-én, szombaton. A gyülekezeti ház és a lelkészlak mintegy nyolcvanmillió forint értékben megvalósult felújításáért adtak hálát.

Az istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét, a liturgiában Pfeifer Ottó helyi lelkész szolgált. Énekkel közreműködött az egyházközség frissen alakult kórusa.

20220917 Iharosbereny felujitas utani halaadas foto Adami Maria 5

Templom, gyülekezeti ház, parókia is egyazon fontos célt szolgál: segít abban, hogy megéljük az Istennel való kapcsolatunkat – mondta Jn 4,24 alapján tartott prédikációjában Szemerei János. A püspök kiemelte: „A rendet alkotó Isten segít bennünket abban, hogy megtaláljuk azt a rendet, azt a békességet, amelyet egyedül ő adhat, amire nagy szükségünk van a mindennapi életben, a kapcsolatainkban, a megzavarodott világban.”

20220917 Iharosbereny felujitas utani halaadas foto Adami Maria 4

Az alkalom végén Pfeifer Ottó tájékoztatta a jelenlévőket az elmúlt két és fél évben elvégzett munkálatokról. A gyülekezeti ház külső renoválását, belső szigetelését, a burkolatok és a nyílászárók cseréjét, az új napelemrendszer telepítését, valamint az akadálymentes vizesblokk és konyha kialakítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatására (EGYH-KCP) szóló pályázat, illetve a Magyar Falu Program tette lehetővé. A parókia tetőhéjazatának, nyílászáróinak cseréje, szigetelt aljzatainak kialakítása, az álmennyezet és az új hőszivattyús fűtési rendszer beépítése a Magyarország Kormánya és a Magyarországi Evangélikus Egyház között kötött megállapodásban rögzített parókiafelújítási támogatásnak köszönhetően valósult meg. A három projekt összesen mintegy nyolcvanmillió forint értékű beruházást jelentett a közösségnek.

20220917 Iharosbereny felujitas utani halaadas foto Adami Maria 3

Az istentiszteletet követően a résztvevők átvonultak a gyülekezeti házhoz, ahol Szemerei János püspök hálaadó imádságot mondott, majd Isten áldását kérte a felújított épületre. Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

20220917 Iharosbereny felujitas utani halaadas foto Adami Maria 7

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.