„Jézusom, segíts!”

Lelkésziktatás Bokodon

Új parókust iktattak tisztébe Sinkó Gábor Vilmos személyében a közel négyszáz éve fennálló bokodi evangélikus gyülekezetben. Az október 30-i ünnepi alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Szarka István fejér-komáromi esperes mellett részt vett az újonnan beiktatott pásztor házastársa, Sinkó-Szabó Lilla szákszendi helyettes lelkész is.

bokod lelkesziktatas sinko gabor vilmos 2021 018

A folyton változó közösségekben az egymást követő lelkészek annak az Úrnak a szolgálatában állnak, aki nem változik – hangsúlyozta Zsid 13,8 alapján tartott prédikációjában a püspök. A múló időben a bűnös, törékeny, halandó embernek stabil pontra, kapaszkodóra van szüksége. Nagy dolog, hogy Isten generációkon keresztül gondoskodik arról, hogy szóljon a bátorító üzenet, az örök Isten örök igéje.

Az igehirdetés után Szarka István beiktatta Sinkó Gábort az egyházközség parókusi tisztségébe, majd jelen lévő kollégái áldást kértek szolgatársuk életére.

A szószékre lépve Sinkó Gábor a választott igéje, a meghívón is szereplő 1Sám 7,12 alapján hálaadásra hívta a gyülekezetet. Idézte elhunyt édesapja szokását, aki minden útjára a következő felkiáltással indult el: „Jézusom, segíts!” A frissen beiktatott lelkész kiemelte: kezdet és lezárás mindenben az Úr nevével történjen. „Jézustól jön az építés, az erősítés és a megváltás. Ebben reménykedjünk!” – fogalmazott.

bokod lelkesziktatas sinko gabor vilmos 2021 019

Az istentisztelet úrvacsorai közösséggel ért véget. Az ezt követő közgyűlésen elsőként a helyi felügyelő, Szöllősi Miklós köszöntötte az egybegyűlteket, majd jókívánságait fejezte ki a lelkész házaspárnak Molnár István egyházmegyei és Mészáros Tamás egyházkerületi felügyelő, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője.

Az ünnepség a parókia udvarán álló rendezvénysátorban tartott szeretetvendégséggel zárult.

bokod lelkesziktatas sinko gabor vilmos 2021 005

Sinkó Gábor Vilmost 2017 nyarán ordinálta dr. Fabiny Tamás püspök. Egy éven keresztül a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium iskolalelkésze volt, majd munkáját a Galgagutai Evangélikus Egyházközségben folytatta beosztott lelkészként. 2019 őszén feleségével együtt elnyerték a Kőrösi Csoma Sándor program ösztöndíját, így kilenc hónapon át a berlini magyar protestáns gyülekezetben szolgáltak. Hazatérésük után, 2020 nyarától Sinkó Gábor a nyugati egyházkerületbe átkerülve a Komárom-Esztergom megyei Bokodon lett beosztott lelkész, majd a parókusi alkalmassági vizsgálat sikeres teljesítését követően megválasztották az egyházközség parókusává.