A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület győri székháza

 A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalát 2001. június 16-án szentelték fel.
Az épületről Szabó György gondnok a következő jelentést adta a 2001. június 18-án megtartott kerületi presbiteri ülés számára:

„A 2001. június 16-án felszentelt kerületi székház az alábbi műszaki és pénzügyi adatokkal valósult meg:
A pinceszinten a gépészeti fogadó állomások, pincerekeszek, és 7 db személygépkocsi részére tárolótér került kialakításra 399 m² területen.
A földszinten a püspöki hivatal, 4 munkahellyel, egy tárgyaló – a létszámhoz igazítható bútorzattal – később tolmácsberendezéssel is felszerelhető – és egy ezzel összenyitható kápolnával, valamint egy 59 m²-es kétszobás takarító gondnoki lakással lett kialakítva. A földszint összesen 426 m².
Az első emeleten, az utcafronton a püspöki lakás van, ez 229 m², öt szoba, melyből a nappali az egyidejű több rangos vendég fogadására is alkalmas módon lett kialakítva.
Az udvari szárny tetőterében lett elhelyezve a titkári lakás, ez négyszobás, 159 m² területű. Mellette található egy db két ágyas vendégszoba, a tetőtér összesen 197 m². Az egész épület teljes hasznos területe 1.408 m², amelyben a padlástér is benne van.
A kivitelezést a Globál Kkt. nyerte el a meghívásos versenytárgyalás során. A kivitelezésnél az Ő szempontjuk az volt, hogy a nagyon frekventált belvárosi területen egy jó referencia épületet tudjanak felmutatni. Ezért a vállalkozói ár számunkra kedvezően alakult, az egy m²-re vetített bekerülési költség berendezéssel együtt a 160 eFt/m²-t közelítette meg. A költségek fedezetének zömét a Magyarországi Evangélikus Egyház 180 millió Ft-tal (+ az ÁFA visszaigénylésig 13 millió Ft megelőlegezéssel) Győr város a térítésmenetes átadott telken kívül 25 millió Ft-tal segítette.”

A kerületi székház megközelítéséről térkép alapján tájékozódhat >>itt!<<