A líceumnak is van már centenáriumi zászlója

Sopron és egész Magyarország ünnepli idén az 1921. december 14. és 16. közötti népszavazás 100. évfordulóját, amelyen a város és környékének lakossága azt döntötte el, hogy területük Magyarországhoz vagy Ausztriához tartozzon-e. Sopron történelmi hűségére emlékezve a közintézmények centenáriumi zászlót kapnak az önkormányzattól. A Líceumba egy volt tanítvány hozta az ünnepi lobogót.

Filep Márk önkormányzati képviselő a polgármester üdvözletével érkezett pénteken délelőtt a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégiumba – no és persze a centenáriumi zászlóval, amelyet át is adott Tölli Balázs igazgatónak. A képviselőnek nem kellett útbaigazítás a gimnázium kapujában, hiszen jól ismeri az iskolát: ő is itt tanult, itt is érettségizett.

Talán ezért is sikerült stílszerű időpontot választani a zászlóátadáshoz: éppen a névadó Berzsenyi Dániel születésnapján, május 7-én látogatta meg egykori iskoláját.

„Száz évvel ezelőtt a líceum elhagyni készült Sopront, de a népszavazás eredménye a maradását is jelentette. A civitas fidelissima egyik hosszú távú következménye, hogy Sopronban és környékén többféle kultúrájú, vallású és nyelvű emberek élhetnek békességben. Ebből a szempontból is példát adhat Sopron” – mondta a zászlót elfogadva Tölli Balázs igazgató....

Szöveg és fotó: Nagy Márta / Líceum