Luther-kabát és séfkötény A tévében főz a lelkésznő

Lelkész, feleség és anya – e három szerep egységét szeretné Pongráczné Győri Boglárka megmutatni az RTL Klub A Konyhafőnök című műsorában. A kaposvári lelkésznő nemcsak a szószéken, de a konyhában is otthon érzi magát. Idén úgy döntött, itt az idő, hogy megmutassa a nagyvilágnak főzőtudását is. A Kötőszó blog interjúja.

– A Konyhafőnökben sokan sokféle helyről érkeztek már, de evangélikus lelkésszel eddig még nem találkozhattak a nézők. Honnan jött a jelentkezés ötlete?

– Nagy izgalommal követtük és néztük A Konyhafőnök VIP legutóbbi évadának eseményeit Mátéval, a férjemmel és Lázárral, a kisfiunkkal. Akkor mondta Máté, hogy nevezzek be én is a versenybe. Utána egy kicsit hanyagoltuk a témát, aztán idén januárban ismét felbukkant az egyik közösségi oldalamon a hirdetés. Elárulom, két hittanóra között, hivatali időben úgy döntöttem, veszem a bátorságot, és kitöltöm a jelentkezést. Ekkorra már megvolt otthon a saját kis zsűrim is: Lázár folyamatosan véleményt mondott az ételeimről, elmondta, szerinte milyenek a textúrák, mennyire ízletes, amit főztem – méghozzá ezekkel a szavakkal.

– Végül kik kísértek el a legelső főzésre, a válogatóra? Veled tartott az otthoni zsűrid?

– Amikor az első főzésnél kiválaszthattam, kik állhatnak az asztalom mellett, természetesen Mátéra és Lázárra gondoltam, hiszen ők voltak az otthoni zsűritagjaim. Emellett elkísért egy jóbarátom, Samu is.

– Hogyan készültél az első főzésre? Hetekig bújtad a modern receptkönyveket, esetleg a nagymamád jól bevált családi gyűjteményét vetted elő?

– A jelentkezéskor világossá vált számomra, hogy ez egy rendkívül komoly lehetőség, hogy bemutassam a tudásomat a séfeknek. Az Instagram-oldalamat is teljesen átváltoztattam. Elkezdtem séfeket és gasztrobloggereket követni, akik videókat készítenek a főzésről. Igyekeztem vizuálisan, leginkább videókból készülni a versenyre. Mindig megnézem egy recept hozzávalóit, mi van belőlük itthon, mit kell még beszerezni, utána gondolkodom, hogyan kell az adott ételt elkészíteni, végigpörgetem fejben a folyamatot. A videókon kívül nagy kedvencem még Fördős Zé és a Street Kitchen oldala. Mindennapi olvasnivalóim közé tartoznak ezek az oldalak, szinte minden új receptet megnézek.

– Mennyire vitted bele a bibliai vonalat és lelkületet a tányérodba az étel elkészítésekor?

– Mindenképpen szerettem volna egy olyan tányérral bemutatkozni, amely kötődik a munkámhoz, a szolgálatomhoz. Ezért választottam a bárány és a vörösbor mellett a lencsét és a paradicsomot is. Ezek a hozzávalók mind megtalálhatók a Bibliában is. Tudatosan törekedtem arra, hogy megmutassam a tányéromon, ki is vagyok valójában – és az volt a benyomásom, hogy egyáltalán nem idegenkedtek a témától.

Az interjú folytatása IDE kattintva olvasható....

 

Forrás: Kötőszó; szerző: Torda Eszter, fotó: RTL Magyarország