Missziói gyülekezet indult Győrújfalun

A Győrújfalui Evangélikus Leányegyházközség lett a központja az idén nyáron induló szigetközi missziói munkának. Koch Szilvia megbízott missziói lelkészt 2018. július 1-jén, a vasárnapi istentisztelet keretében állította szolgálatba a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke, Szemerei János.

Koch Szilvia Lk 5,1–11 alapján tartott igehirdetésében kiemelte: Krisztus követése közösségben történik, és közösséget hoz létre. Ezután Szemerei János röviden tájékoztatta a híveket a missziói gyülekezeti munka kereteiről és lehetőségeiről, majd megáldotta a szolgálatba álló lelkésznőt.

Képgaléria:

 

Harka visszavár!

Elbúcsúztatták a Mesterházy családot. A 2018. június 24-én, vasárnap tartott táborzáró istentisztelet keretében vett búcsút a harkai gyülekezettől Mesterházy Balázs lelkész és családja, akik szeptembertől egy évre Kodaikanalba, egy indiai nemzetközi iskolába készülnek.

Részletek

Új orgona Kaposváron

A Kaposvári Evangélikus Egyházközség szervezésében, Magyarország Kormánya és Kaposvár Város Önkormányzata támogatásával a napokban Magyarországra érkezett az a közel 3 tonnás, több mint 1000 síppal rendelkező neobarokk orgona, amely a kaposvári evangélikus templomban lesz felállítva a tavasz folyamán.

Részletek

Stadiontól vadasparkig Kirándultak a Győr-Mosoni Egyházmegye lelkészei

Családos kirándulást szervezett 2018. június 21-ére a Győr-Mosoni Egyházmegye lelkészi karának Kiss Miklós esperes. A mintegy negyvenfős csapat utazásának első állomása Csákberény volt, ahol a Gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeumot nézték meg.

Részletek

Hit által Missziói napot tartottak a nyugati egyházkerületben

A megújult győri Insula Lutherana adta a helyszínét a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület idei missziói napjának 2018. május 26-án. A rendezvény mottója így hangzott: „Hit által. Reformáció után – reformáció előtt”. A szervezők szándéka szerint a nap az 501. évébe lépő reformáció ajándékainak megragadásáról és továbbadásáról szólt, ezért a program gerincét az igeszolgálatok adták.

Részletek

Smidéliusz Zoltán Gyékényes díszpolgára

A hűséges, áldozatos szolgálat jutalma a díszpolgári cím. Az Úr szőlőskertjében munkálkodó Smidéliusz Zoltán a közelmúltban vehetett át önkormányzati kitüntetést Gyékényesen. 

Részletek