Adventi koncertet adtak egy beteg balatonfüredi kisfiúért

Az „üvegcsontú”, balatonfüredi, három és fél éves Zsombok Lacika gyógykezelésére ajánlották fel a Bem-emlékkórus adventi koncertjének bevételét a hétvégén. A család a kisfiúval együtt, a felajánláson meghatódva részt vett a balatonfüredi evangélikus templomban rendezett koncerten.

 

Gabnai Sándor evangélikus lelkész köszöntője után a Bem-emlékkórus Bíró Bernadett vezényletével meghitt ünnepi hangulatot teremtett a templomban. Advent fényét emelte Küronya Veronika zongora- és Murányi Eleonóra fuvolajátéka, valamint Herendi Anna éneke. A belépés az estre ingyenes volt, az adományokat a három és fél éves, súlyosan beteg Zsombok Lacika gyógykezelésére ajánlották fel.

A kisfiú szülei meghatódtak a felajánláson, nagyon örültek neki, a segítség nagyon jól jön nekik. Csamangó Hajnalka, a gyermek édesanyja azt mondta, kisfia csontjai gyengék, könnyen eltörnek egy genetikai rendellenesség miatt. Emiatt már több műtéten átesett, szegeket építettek be a comb- és sípcsontjaiba, valamint a felkarjaiba, és még újabbak várnak rá, ahogy növekszik majd.

A gyermek járni nem tud, a mászást most tanulja, gyógykezelésekre, speciális tornára, műtétekre hordják rendszeresen, sokszor Budapestre is. Édesanyja így nem tud dolgozni, egész napját a beteg kisfiával tölti.