A völgyben is magasra mutatva

Megújult a liszói evangélikus templom belső tere

image

A Zala vármegyei Liszó evangélikus templomának belső felújításáért adtak hálát május 12-én. A hálaadó istentiszteleten Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna, a Somogy-​Zalai Egyházmegye esperese hirdette Isten igéjét. Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is beszédet mondott.

Prédikációjában az esperes kiemelte: a liszói evangélikus templom egy völgyben épült, de a tornya magasra mutat, az Isten felé. A templom a biztonságot nyújtja, az a hely, ahol együtt lehetünk Krisztussal, és messzebbre tekinthetünk.

https://youtu.be/IqxGkrjBTf4

Soltész Miklós államtitkár elmondta: a nehézségek ellenére folytatódnak a Magyarországi Evangélikus Egyház nagyobb beruházásai is, így két óvoda építésére [Veszprémben és Budapesten, Kelenföldön – a szerk.] kétmilliárd forint támogatást nyújt a kormányzat, illetve idén elkezdődhet Sopronban az ország egyik legnagyobb evangélikus templomának felújítása. Ez utóbbi munkálatok első ütemére ötszázmillió forintot biztosítanak.

A Surdi Evangélikus Egyházközséghez tartozó liszói leánygyülekezet két ütemben huszonnégymillió forint állami támogatást kapott 1867-ben épült templomának belső felújítási munkálataira. Veres József lelkész az ünnepi közgyűlésen köszönetet mondott Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő támogató hozzáállásáért, és elmondta azt is: a filia saját alapjából és gyűjtéséből további másfél millió forint, a Somogy-​Zalai Egyházmegyétől pedig egymillió forint érkezett a nemes célra. Az anyagi áldozatvállalás mellett a gyülekezet tagjai fizikailag is segítették a munkálatok megvalósulását.

Read more