Isten jóságára emlékezni Kaposváron beiktatták Hegedüs Gábor lelkészt

Kaposváron beiktatták Hegedüs Gábor lelkészt

Az egykori konfirmandusával közös emlékek felidézésén túl Szemerei János az Isten tetteire való emlékezés fontosságára irányította a figyelmet a meghívón is szereplő Zsolt 103,2 alapján tartott prédikációjában.
 

20221015 Kaposvar lelkesziktatas Hegedus Gabor foto Adami Maria 1

„Ez a fajta emlékezés nemcsak jó érzésekről szól, hanem erőforrás lehet. Az Istennel átélt tapasztalatok továbbadása pedig egyfajta kötelesség” – fogalmazott a püspök, és arra biztatta a lelkészt és a gyülekezetet, hogy valamennyien „emlékeztetők” legyenek.

A megbízólevél átvétele és a beiktatás megtörténte után a személyes áldásokra került sor. A jelen lévő szolgatársak között a kaposvári gyülekezet korábbi lelkészei – Szemerei János, illetve Pongrácz Máté győr–ménfőcsanaki és Pongráczné Győri Boglárka győrsági lelkipásztor – is Isten áldását kérték utódjuk életére és szolgálatára.

20221015 Kaposvar lelkesziktatas Hegedus Gabor foto Adami Maria 10

Hegedüs Gábor a konfirmációs igéjét, Ézsaiás könyve 55. fejezetének 6. versét („Keressétek az Urat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van!”) választotta beköszönő prédikációjának alapigéjéül. „Az Úristen közelebb van, mint gondolnád! Ezt elmondani a keresztyén gyülekezet feladata” – helyezte szívére hallgatóságának.

A frissen beiktatott parókust énekkel köszöntötte a felesége, Hegedüs-Bödecs Mónika, valamint a gyülekezet kórusa.

Az istentiszteletet követő közgyűlésen elsőként Meiszner Béla felügyelő mondott köszöntőt, majd jókívánságait adta át Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna esperes és Szemerei János püspök is. Szita Károly, a város polgármestere a beszédében egyúttal arra is biztatta a közösséget, hogy jó szívvel vallják meg hitüket a népszámláláskor. Végül Hegedüs Gábor fejezte ki háláját a kapott bizalomért, melynek köszönhetően hosszú út után hazaérhetett.

Az ünnepség a szomszédos református gyülekezeti házban tartott szeretetvendégséggel zárult.

Hegedüs Gábort 2017 nyarán avatta lelkésszé Szemerei János püspök. Beosztott lelkészként szolgálatát a bobai egyházközségben kezdte meg Rostáné Piri Magda, a Vasi Egyházmegye esperese mellett. 2019 augusztusában Csurgóra került, ahol a parókusi alkalmassági vizsgálat sikeres teljesítése után lelkészévé választotta a gyülekezet, és 2020 nyarán beiktatták. Innen hívta meg parókusának a kaposvári egyházközség. 2020-ban házasságot kötött Bödecs Mónikával; a házaspár egy gyermeket nevel, és a másodikat várja.

Ha érdeklik a Magyarországi Evangélikus Egyházzal kapcsolatos hírek, események, szívesen olvassa interjúinkat, riportjainkat, iratkozzon fel hírlevél-szolgáltatásunkra.