Isten álma a vele való teljes közösség

Nagy álma valósult meg a Vadosfai Evangélikus Egyházközséghez tartozó gyórói leánygyülekezet tagjainak: július 4-én imaházuk felújításáért adhattak hálát. Az ünnepi alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdetett igét, és kérte Isten áldását a megszépült épületre. A liturgiát Fatalin Helga helyi lelkésznő végezte.
 

20210704 Gyoro halaado IT Adami Maria 7

Az istentisztelet elején Sümeghy Péter felügyelő és Kovács Béla gondnok köszöntötték a megjelenteket.

Nagy dolog, amikor emberek együtt álmodnak – emelte ki Zsolt 126,1–3 alapján tartott prédikációjában a püspök –, de a legcsodálatosabb az, amikor álmaink összefonódnak Isten álmával. „Isten is nagyot álmodik rólunk: azt, hogy eljussunk a vele való teljes közösségre. Épületeink azért vannak, hogy az Isten álmáról szóló hír minél többekhez eljusson” – fogalmazott Szemerei János.

Az elvégzett munkálatokról Fatalin Helga számolt be. Elmondta, hogy az egykor iskolaként működő, ma pedig istentiszteleti helyként használt épületben a külső felújítást, a tető helyreállítását és a fűtéskorszerűsítést sikerült elvégezni a Magyar falu program keretében elnyert mintegy harmincmillió forint támogatásból.

Közvetlenül az istentisztelet után a jelen lévő Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő és Zsirai Jenő gyórói polgármester közösen átadták a falunak az imaház szomszédságában létesített játszóterét. Majd az ünneplők átvonultak a szintén a Magyar falu program keretében megújult községházához, ahol a köszöntők és a helyi férfidalárda műsora után Ihász Beatrix, a Soproni Egyházmegye esperese kérte Isten áldását a közösségre.