Megújult a potyondi templom


Kívül-belül megújult a Vadosfai Evangélikus Egyházközséghez tartozó potyondi leánygyülekezet 1978-ban épült temploma. Az elvégzett munkálatokért 2020. szeptember 20-án, vasárnap ünnepi istentisztelet keretében adtak hálát a közösség tagjai. A jelenlévők a lelkészek vezetésével vonultak be az épületbe.

Az alkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Ihász Beatrix, a soproni egyházmegye esperese, valamint Fatalin Helga helyi lelkész működött közre.

A templomnak nemcsak kívülről kell megújulnia, hanem a benne folyó hitéletnek is tisztulnia, élednie kell" – hangsúlyozta Jn 2,17-22 alapján tartott prédikációjában Szemerei János. Hozzáfűzte: néma, de beszédes jel a templom tornyán álló kereszt: „Jézus szeretetét, hatalmát, győzelmét hirdeti, ami a mi reményünk, esélyünk és kapaszkodónk.”

Az istentisztelethez kapcsolódó közgyűlésen Sümeghy Péter felügyelő köszöntötte a megjelenteket, majd Fatalin Helga lelkésznő beszámolt a felújítás folyamatáról. Elmondta, hogy a gyülekezet saját forrásai és a hívektől kapott adományok mellett, a helyi önkormányzattól és a soproni egyházmegyétől kapott támogatás is hozzájárult a mintegy 6,5 milliós beruházás megvalósításához. Ennek keretében az épület a korábbi hullámpala helyett cserépfedést kapott, többek közt kijavították a vakolatot, cserélték, illetve felújították a nyílászárókat, a linóleumpadló helyett pedig járólapokat tettek le.

Az ünnepséget a kultúrházban tartott szeretetvendégség követte. Kiss Bence, a potyondi fília gondnoka köszönetet mondott Kovács Lászlónak, a kivitelezést végző Kovács Bau Kft. ügyvezetőjének. Ezt követően, jókívánságait fejezte ki a közösségnek Mészáros Tamás egyházkerületi felügyelő, valamint Molnár Vilmos, a település polgármestere.