Artikuláris Nap Egyháztörténeti emléktúra

Artikuláris Nap – Egyháztörténeti emléktúra
Artikulartag – Kirchengeschichtliche Gedächtniswanderung
2019. szeptember 29. Nemeskér
Információk és jelentkezés / Informationen und Anmeldung
 
httr a honlapra

 

Az Artikuláris Nap címet viselő egyháztörténeti emléktúra célja a mintegy száz évig tartó artikuláris időszak felidézése, amely során az evangélikusok nagy távolságokat tettek meg, hogy istentiszteleten vehessenek részt, azokon a helyeken, amelyeket az állam erre kijelölt. A Dunántúl területén az egyik ilyen, ún. artikuláris hely volt Nemeskér.

A nap során a résztvevők több irányból, gyalogosan vagy kerékpáron, lovaskocsik kíséretében közelítik meg Nemeskért, majd ott istentiszteleteken, illetve kulturális programokon vesznek részt. A rendezvény része az ősök hitére és áldozatkészségére való emlékezés és a hálaadás Isten áldásaiért.

Minden, határon innen vagy túlról érkező érdeklődőt szeretettel várunk!

Program és plakát / Programm und Plakate

Egyéni vagy csoportos jelentkezését az alábbi űrlapok kitöltésével teheti meg. Javasoljuk, hogy keresse fel gyülekezete lelkészi hivatalát is, hogy szerveznek-e csoportos kirándulást az eseményre!

Jelentkezési lap egyéni résztvevőknek

Jelentkezési lap csoportoknak

Wichtige Information für die deutschsprachige Teilnehmer/Innen: Sie können sich durch ihre Kirchengemeinden anmelden. Wir empfehlen Ihnen, den Wanderweg aus Lutzmannsburg zu folgen. Empfehlte Abgangszeit: 6:30 Uhr.

Ajánlott útvonalak / Empfehlte Routen: