Templom és torony között gyülekezeti családi nap Kőszegen

Aki járt már a kőszegi evangélikus szigeten, az tudja, hogy a türelmi rendelet idején épült templom és a múlt század elején tervezett, de fel nem épült új templom, amelynek csak a tornya készülhetett el, milyen csodás adottságokkal rendelkezik. Az egyházi épületek által határolt gyönyörű park alkalmas különböző szabadtéri rendezvények szervezésére, így egy családi gyülekezeti nap tartására is rendkívül ideális.

Május 19-én – Cantate vasárnapján úrvacsorás istentisztelettel kezdődött a nap, melynek keretében egy keresztelésre is sor került. A gyülekezet énekkara szolgálatával emelte az éneklés vasárnapjának ünnepét. Az igehirdetés alatt a kicsiknek gyermek-alkalmat tartott Zsóri-Ments Orsolya iskolalelkész. Ezen a napon adtunk hálát a Kőszegi Evangélikus Szeretetotthonban az energetikai pályázatnak köszönhető beruházás elkészültéért is.

Isten különös ajándékaként vettük, hogy bár az istentisztelet előtt még esőben kezdtek hozzá a főzőcsapatok a munkához, az istentisztelet végére ragyogó napsütésben fogyaszthatta el a közösség a kondérokból kikerült háromféle bográcsos ételt. Az édességről a gyülekezet tagjai illetve a szeretetotthon dolgozói és lakói gondoskodtak, akik egész délután lángos és palacsintasütéssel tették még ízesebbé a rendezvényt. A Láng Pincészet a nap bevételét a szeretetotthon támogatására ajánlotta fel.

A délutáni program valamennyi korosztálynak kínált tartalmas kikapcsolódást és felüdülést. A gyerekek kézműves foglalkozásokon alkothattak és barkácsolhattak a Bibliai játszóház önkénteseinek vezetésével. Egésznap megtekinthető volt és végig lehetett járni azt az Életút-labirintust, melyet a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Gyülekezeti és Missziói Osztálya készített.Az élet állomásaira épülő installációt sokan járták végig.

A délutáni programban a Ziránó Színház Babszem Jankó című bábelőadásával nemcsak a kicsiket kötötte le, hanem az idősebbek közül is többeket. Közben a felnőttek egy Hong Kong-ot bemutató vetített képes előadáson vehettek részt a gyülekezeti teremben a kőszegi férfikör egyik tagjának beszámolójában, valamint több csoportban volt lehetőség a megújult szeretetotthonnal való ismerkedésre is. A Menyegző Társulat népzenei hangszerbemutatója és az azt követő táncház pedig valóban minden korosztályt megmozgatott. Végh Szabolcs és két barátja igen jó hangulatot varázsoltak a templomkertbe.

Az alkalom a gyülekezet lelkészének úti áldásával zárult. Az újabb eső megérkezte előtt teljesen el is tudott pakolni az önkéntesek csapata a templom és torony közötti parkban.