Missziói konzultációt tartottak

Missziói konzultációt tartottak a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának épületében 2019. március 20-án, az Evangelizációs és Missziói Bizottság tagjainak, az egyházkerületi és egyházmegyei missziói felelősöknek, valamint egyházunk missziós munkásainak.

Szemerei János, a missziót felügyelő és segítő püspök tartott bevezető áhítatot. Az újonnan megválasztott bizottság elnöke, Gáncs Péter nyugalmazott püspök beszámolt az alakuló bizottsági ülés eredményeiről.

A hat évre választott egyházkerületi és egyházmegyei missziói lelkészek megosztották egymással tapasztalataikat, terveiket. Élénk beszélgetés alakult ki a missziós rendezvényekről, gyülekezetplántálásról, az erőtlen gyülekezetek megsegítéséről, a hamarosan induló három típusú gyülekezeti munkatársképzésről.

Munkaágak fóruma következett ezután. Beszámoltak szolgálatukról a női-, férfi-, cigány-, alkoholbeteg-mentő-, börtön-, vak-, siket-, zsidó-, repülőtéri-, média-, felvidéki misszió felősei. Beszámolójuk megtalálható az Evangélikus Missziói Központ honlapján.

A tartalmas, áldott nap zárásaként Bálintné Varsányi Vilma a felvidéki szolgálatban résztvevő nyugalmazott lelkész hirdette Isten igéjét. „Más példázatot is mondott nekik: Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet vesz az ember, és elvet a szántóföldjébe. Ez ugyan kisebb minden magnál, de amikor felnő, nagyobb minden veteménynél, és fává lesz, úgyhogy eljönnek az égi madarak, és fészket raknak ágai között.” (Mt 13,31–32)