Megszületett a nyugati (dunántúli) felügyelőválasztás eredménye!


A nyugati (dunántúli) egyházkerületi jelölő- és szavazatszámláló bizottság 2018. május 15-én összesítette az egyházkerületi felügyelő személyére leadott egyházközségi szavazatokat. 116 szavazattal Mészáros Tamást választották egyházkerületi felügyelőnek – tudta meg szerkesztőségünk Kissné Kárász Rózsától.

108 egyházközségből érkezett 104 érvényes és 4 érvénytelen szavazat.

Érvénytelen volt az a szavazat, melyet másolatként, eredeti aláírás és bélyegző nélkül küldtek, valamint a társult egyházközség külön-külön beküldött szavazata. Hibás volt – a törvény által előírt dupla boríték helyett – a szimpla borítékban küldött szavazat is.

A választás tehát érvényes és eredményes volt. 

 

Hit által Missziói napot tartottak a nyugati egyházkerületben

A megújult győri Insula Lutherana adta a helyszínét a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület idei missziói napjának 2018. május 26-án. A rendezvény mottója így hangzott: „Hit által. Reformáció után – reformáció előtt”. A szervezők szándéka szerint a nap az 501. évébe lépő reformáció ajándékainak megragadásáról és továbbadásáról szólt, ezért a program gerincét az igeszolgálatok adták.

Részletek

Régi fényében ragyog az Öregtemplom orgonája

Eredeti formájában született újjá a Győri Evangélikus Egyházközség Öregtemplomának orgonája. Az 1791-ből származó hangszert ünnepi istentisztelet keretében február 18-án szenteli fel Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke.

Részletek