Szemerei János tárlatvezetése az Evangélikus Országos Múzeumban

2018. március 21-én Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke tartott tárlatvezetést az Evangélikus Országos Múzeumban, a Deák téren. Mi is ott jártunk.

Részletek

Felszentelték az Öregtemplom helyreállított orgonáját

Az Insula Lutherana épületegyüttes nagyszabású felújítása során lezajlott a győri evangélikus Öregtemplomban található orgona rekonstrukciója is. Az 1791-ből származó szekrénybe 1926-ban építették bele a Cézár típusú hangszert, amely három manuállal, 37 regiszterrel és 2464 síppal rendelkezik. A helyreállított hangszert 2018. február 18-án, a Duna Televízió által élőben közvetített istentisztelet keretében szentelte fel Szemerei János püspök.

Részletek

Gyülekezeti elnökségek találkoztak a nyugati kerületben

„Elmúlt a régi, kezdhetem az újat” – az Evangélikus énekeskönyv 431. énekéből vett idézet adta a mottóját annak a konferenciának, amelyet gyülekezeti elnökségei számára szervezett a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület. A találkozót 2018. március 2–3-án a balatonszárszói Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia- és Missziói Otthonban tartották.

Részletek

Cserkészek földön, égen, vízen

A 2014-ben alakult győri repülő cserkészcsoport országosan egyedülálló közösség. Sőt, ehhez hasonló szakág a folyók városán kívül csak Angliában működik a kontinensen.

Részletek

Megrendezték a sütés nélküli sütemények versenyét a kaposvári gyülekezeti napon

Gyülekezeti napot szervezett a kaposvári evangélikus közösség, az eseményt egy élménybeszámolóval és sütés nélküli sütemények versenyével kötötték össze. Ám két nagyobb bejelentés is megelőzte a programot – tudtuk meg Pongráczné Győri Boglárkától.

Részletek

Evangélikus püspök és felesége a házasság fontosságáról

Kaposvár – A házasság hete rendezvénysorozat keretében népes hallgatóság gyűlt össze a kaposvári HEK étteremben, hogy találkozzanak, és egy beszélgetést hallgassanak meg Gáncs Péter evangélikus püspökkel és feleségével a család és a házasság értékeiről.

Részletek