"72 óra kompromisszum nélkül" a kaposvári gyülekezetben (2)

Kaposvár – Kaposváron első ízben került megrendezésre a „72 óra kompromisszum nélkül” című országos önkéntes akció, amelyet minden évben október második hétvégéjére hirdet meg az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány. Szöveg és fotó: Pongrácz Máté. Forrás: evangelikus.hu, kaposvar.lutheran.hu
 

Bővebben...

Kórusok találkozója Szombathelyen

Hat énekkar vett részt a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület hagyományos kórustalálkozóján 2015. május 9-én, szombaton délután a szombathelyi evangélikus templomban.
 

Bővebben...

Másodlelkészt iktattak Őrimagyarósdon

Őrimagyarósd – A 2015. május 2-án tartott ünnepi istentiszteleten iktatta hivatalába a Vasi Evangélikus Egyházmegye esperese az Őrimagyarósdi Evangélikus Egyházközség megválasztott lelkészét, Pethő-Udvardi Andreát. Az ünnepi istentiszteleten Rostáné Piri Magda Róm 14,7-8 alapján hirdette Isten igéjét.
Szöveg: Rosta Izabella. Fotó: Rosta Izabella, Remport Richárd. Forrás: evangelikus.hu.

Bővebben...

Lezajlott az egyházkerületi közgyűlés: Artikuláris napra készül kerületünk

A Vasi Egyházmegye esperesi gyülekezete, a bobai egyházközség adott otthont 2015. április 24-én, pénteken a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület tavaszi közgyűlésének. A gyülekezeti házban tanácskozó küldöttek jelentéseket vitattak meg, támogatási kérvényekről döntöttek és tájékoztatást hallgattak meg a kerület idei talán legjelentősebb eseményéről, a Nemescsón megrendezésre kerülő artikuláris napról. Az egyházkerületi közgyűlésen részt vett Krámer György országos irodaigazgató is.
Szöveg: Kiss Miklós, Adámi Mária. Fotó: Adámi Mária.
 

Bővebben...

Repülőcserkészeket avattak Győrött

Győr – 2015. április 19-én repülőcserkészeket és cserkészeket avattak Nádorvárosban, az evangélikus templomban. 14 győri gyermek ölthette magára először a pilóta kék inget és a sárga nyakkendőt és vehette át a Győri Aeroklub Egyesület és a Győr-Pér Airport Kft. ajándékát, az arcképes repülőcserkész igazolványt.
Szöveg: Szabó János. Forrás: evangelikus.hu.

Bővebben...

Új felügyelő a soproni egyházmegye élén

Sopron – 2015. április 18-án a Soproni Evangélikus Egyházmegye közgyűlésén egyházmegyei felügyelői tisztségbe iktatta Gosztola Szabolcsot Gabnai Sándor esperes.
Szöveg: Tóth Károly István. Fotó: Varga Jenő. Forrás: evangelikus.hu.
 

Bővebben...

Szlovéniába látogatott a nyugati egyházkerület elnöksége

A szomszéd országban élő evangélikusokkal való kapcsolatépítés érdekében Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke és Mészáros Tamás egyházkerületi felügyelő 2015. április 13-án és 14-én Szlovéniában járt.

Bővebben...

Átadták a "kezek keresztútját" Ménfőcsanakon

A nagypéntek eseményeit a szereplők kezeinek megjelenítésén keresztül ábrázoló dombormű-sorozat megáldására került sor 2015. március 29-én, virágvasárnap délelőtt a győr-ménfőcsanaki gyülekezetben. Az ünnepi úrvacsorás istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Kiss Miklós győr-mosoni esperes, valamint Percze Sándor helyi lelkész működött közre.
 

Bővebben...

Győrben járt Milan Krivda szlovák evangélikus püspök

Ismét Győrbe látogatott Milan Krivda, a szlovákiai evangélikus egyház nyugati kerületének püspöke 2015. március 23-án, hétfőn. A vendég jó hangulatú megbeszélést folytatott a közös problémákról és a tervezett programokról Szemerei Jánossal, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspökével és Mészáros Tamás kerületi felügyelővel.

Bővebben...

Gyülekezeti elnökségek találkoztak

A múltra való emlékezés, a jelen helyzet felmérése és a jövőbe mutató lehetőségek ismertetése képezte a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület gyülekezeti elnökségei számára szervezett konferencia programját. A 2015. február 20-21. között, a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban tartott találkozón mintegy hatvan lelkész, felügyelő és más egyházközségi tisztségviselő vett részt.
 

Bővebben...

Kerületünk

Kerületünk

Kiadványaink

A Facebookon

Kapcsolatok