Kívül-belül megújult a magyarkeresztúri templom

Templomuk felújításának befejeződéséért adtak hálát a vadosfai egyházközséghez tartozó magyarkeresztúri leánygyülekezet tagjai 2017. június 11-én, Szentháromság vasárnapján. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Mihácsi Lajos helyi helyettes lelkész működött közre.

            „Nem azért építünk templomot, mert az Isten nem tudna hova menni. Azért építünk templomot, hogy nekünk legyen hova mennünk” – fogalmazott a meghívón szereplő ige, Ézs 6,3 alapján tartott prédikációjában a püspök. Majd hozzátette: a közösség megélése azért fontos, hogy meg tudjuk osztani egymással a tapasztalatot, amit Istennel kapcsolatban átélünk.

            Az ezt követő közgyűlésen Sümeghy Péter felügyelő köszöntötte a jelenlévőket, majd Kovács Imre gondnok ismertette a közösség és az 51 évvel ezelőtt felszentelt templom történetét. Ezután Mihácsi Lajos lelkész beszámolt az elvégzett külső és belső felújításokról. Elmondta, hogy évekig tartó adománygyűjtés eredményeként sikerült eljutni a szükséges munkálatok teljes körű befejezéséhez, melyek összköltsége meghaladta a hétmillió forintot. Ebből elkészült többek között a külső és belső festés, a hőszigetelő ablakok beépítése, a járólapozás, a villamos hálózat bővítése, valamint a lépcső és a járda átalakítása.

Mindez a Magyarországi Evangélikus Egyháztól kapott támogatás mellett főként a gyülekezet saját alapítványának forrásából, valamint a helyi és elszármazott hívek által felajánlott adományok és önkéntes munka segítségével valósult meg. A gyűjtésre való felhívásban fontos szerepet játszott Büky Anna írónő.

            A közgyűlés végén jókívánságait fejezte ki Mesterházy Balázs, a soproni egyházmegye esperese, Széles Sándor Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott, illetve Ivanics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke.

            Az ünnepség a helyi kultúrházban tartott szeretetvendégséggel zárult.

Kerületünk

Kerületünk

Kiadványaink

A Facebookon

Kapcsolatok