Határtalan pünkösd – Ökumenikus imaalkalmat tartottak Ágfalván

Az ágfalvi evangélikus templomban találkoztak a helyi és a környékbeli gyülekezetek tagjai a hagyományos, minden évben más helyszínen tartott határmenti békeimádságra 2017. június 5-én, pünkösdhétfőn. A magyar és német nyelvű alkalmon az ágfalvi evangélikusok és katolikusok, a sopronbánfalvi és lépesfalvi evangélikusok, illetve a somfalvi katolikusok gyűltek össze közös könyörgésre.

 

            Igét hirdetett Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke, Manfred Koch burgenlandi evangélikus szuperintendens, valamint a kismartoni (Eisenstadt) római katolikus püspökség képviseletében Michael Wüger káplán. A zenei szolgálatot az egyházközségek tagjaiból alakult ökumenikus énekkar látta el. A liturgiában a házigazda lelkészházaspár, Heinrichs Michael és Heinrichs Eszter mellett a szomszédos közösségek lelkipásztorai is közreműködtek.

            Fontos visszanézni a múltba és felfedezni a csodát, hogy Isten megvédte az övéit – fogalmazott 1Kor 3,6 alapján tartott prédikációjában Szemerei János püspök. Majd hozzátette: Az is fontos, hogy a jövőről gondolkodjunk, és Isten áldását kérjük, hogy tudjunk határtalanul számítani, építeni egymás munkájára.

            Manfred Koch szuperintendens a hitet az almamaghoz hasonlította. Majd hangsúlyozta: pünkösd arról szól, hogy mindenki megérti az evangéliumot a maga anyanyelvén, és ezen keresztül a Szentlélek új utakra visz minket.

            Mit akarunk építeni? Falakat, vagy szélmalmokat, amelyeket megmozgathat Isten Lelkének szele? – tette fel a kérdést igemagyarázatában Michael Wüger káplán 1Kor 6,12 alapján. „A Szentlélek egy dolgot szeretne: hogy együtt lélegezzünk Krisztussal. Hogy a gyűlölettől szeretethez, a konfliktusból közösségbe vezessen bennünket” – fogalmazott.

            Az istentiszteleten összegyűlt adományok az ágfalvi templom üvegablakainak ólommal való megerősítését szolgálják majd. A jó hangulatú ökumenikus együttlét az evangélikus gyülekezeti házban és udvarán tartott szeretetvendégséggel zárult.

 

Kerületünk

Kerületünk

Kiadványaink

A Facebookon

Kapcsolatok