Dr. Győrfi Károly könyvbemutatót tartott a győri Öregtemplomban

DSC 0720Keresztényüldözés a 21. század elején című könyvét mutatta be dr. Győrfi Károly 2017. március 29-én, a győri Öregtemplomban. Az óbudai evangélikus gyülekezet felügyelője a keresztények üldözéséről szóló adatok mellett beszélt a keresztényellenesség hétköznapokban megmutatkozó különböző formáiról is.

Győrfi Károly hangsúlyozta: a keresztényüldözés jelenlegi gyakorlatát „holokausztnak” lehet nevezni. Hozzátette azt is, hogy különbséget kell tenni üldözés és keresztényellenesség, vagyis a szóban, írásban történő diszkrimináció között. Ez utóbbira több európai példát is hozott.

Az előadó a különböző világvallásokkal kapcsolatban megjegyezte: az iszlám, a hinduizmus és a buddhizmus hitelveiből nem következnek a keresztényüldözést megvalósító cselekedetek. Ezek általában a vallási szélsőségesek megnyilvánulásai.

Végül a szerző bibliai szövegek segítségével a hűséges tanúságtételre és az üldözöttekért való imádkozásra biztatta a hallgatóságot. Elmondta azt a véleményét is, mely szerint a keresztény egyházaknak közös álláspontot és cselekvési programot kellene kialakítaniuk üldözést szenvedő testvéreik megsegítésére.

Az előadást követően a résztvevőknek lehetőségük volt a bemutatott könyv megvásárlására, illetve dedikálására is.

Kerületünk

Kerületünk

Kiadványaink

A Facebookon

Kapcsolatok